Home

Prostatita cronică nebacteriană
 

Este cea mai frecventă formă de prostatită, afectând bărbații de toate vârstele și reprezentând 80% din cazurile de prostatită. Prostatita nebacteriană este o afecțiune cronică, cu simptome care le simulează pe cele ale prostatitei bacteriene cronice. 
 
 
În general, determină disconfort sau durere care apare intermitent în regiunea pelvină joasă, în principal la baza penisului și în jurul anusului. Aceasta este, de obicei, diagnosticată dacă durerile au fost prezente cel puţin trei luni în ultimele şase luni. În secrețiile prostatice sau în urină nu se poate pune în evidență prezența microbilor.
 
Cauza acestui tip de prostatită nu este pe deplin înţeles, existând, însă, multe teorii: infecție a prostatei cu un germene neidentificat, probleme nervoase, o afecțiune autoimună a prostatei etc.
 
La fel ca la inflamarea acută a prostatei, şi la prostatita cronică pot apărea următoarele simptome:
 
 • senzaţie de presiune şi dureri în zona perineului;
   
 • ejaculare dureroasă;
   
 • dureri în partea inferioară a abdomenului;
   
 • dureri şi arsuri în timpul sau după urinare;
   
 • necesitatea frecventă de a urina;
   
 • tulburări de erecţie.
   
Tratamentul prostatitei cronice se bazeaza pe mecicamente împotriva durerii. Uneori se pot administra alfa-blocante, medicamente care relaxeză țesutul muscular al prostatei și ușurează evacuarea vezicii urinare. Antibioticele nu au nici o utilitate în cazul acestei afecțiuni.
 
Xtandi
Ghidul pacientului cu cancer de prostata
Xtandi