Home


Obezitatea și riscul de a face diabet

Obezitatea, îndeosebi cea abdominală și de lungă durată, este un factor de risc major pentru tipul 2 de diabet. 50-60% dintre pacienții diabetici sunt supraponderali sau obezi, iar riscul relativ de diabet la adulți crește exponențial cu creșterea indicelui de masă corporală.

 

7 motive pentru a slăbi

Sunt mai multe motive, dar cele 7 de mai jos au o componentă medicală puternică

 

Depistează acum hipogonadismul!

Dacă ai răspunsuri afirmative la întrebările 1, 7 sau orice alte 3 întrebări, este posibil să ai un nivel scăzut de testosteron

 

Relația dintre obezitate și nivelul de testosteron

Un studiu recent, care a implicat peste două mii de bărbați, arată că obezitatea este asociată cu niveluri scăzute ale testosteronului, hormon care joacă un rol important în funcția sexuală. 

 

Semnale de alarmă pentru accidentul vascular cerebral

Termenul de accident vascular cerebral se referă la situația în care o arteră care irigă cu sânge o zonă a creierului se sparge sau este astupată printr-un cheag. În câteva minute, celulele nervoase din acea zonă încep să sufere din cauza lipsei de oxigen și, dacă fluxul de sânge nu se reia la timp, acestea pot muri. În consecință, partea corpului care era controlata de zona cerebrală afectată nu mai poate funcționa. 

 

Când inima doare. Angina pectorală și infarctul miocardic

  Atât angina pectorală cât și infarctul miocardic sunt componente ale unei boli numită cardiopatie ischemică, care se produce atunci când mușchiul inimii este privat de sânge.

 

Cum se masoara corect tensiunea arterială?

Ce trebuie să știi pentru a avea dimensiunea exactă a tensiunii tale arteriale?

 
Pagina: 12
Boli pulmonare10 motive pentru a renunța la fumatBoala pulmonară cronică obstructivă, o consecință inevitabilă a fumatuluiCoșmarul oricărui fumător: cancerul bronhopulmonarBoli ale prostateiSimptome ce pot trăda o boală a prostateiCâteva indicii pe care le găsim în urinăMalign versus benign. Particularități ale tumorilor prostatice canceroase și necanceroaseDisfuncția erectilăCapul sus! Recunoști problema și este pe jumătate rezolvată! E ceva ce nu știi despre disfuncția erectilă? Noi credem că da.Nu încerca prea mult să programezi sexul pentru sarcină!DepresiaBoli ale sufletului. Depresia şi sinuciderea în rândul bărbaţilorCare sunt semnele cele mai frecvente ale depresiei?Cât de greu este pentru medic să-și dea seama că suferi de depresie?HemofiliaCe este hemofiliaTipuri de hemofilieDe ce am hemofilie?Masina profilacticaScurt ghid de prevenire a hepatitei ACând trebuie să te speli pe mâini?Cum te ferești de hepatitele virale B și C Ghidul pacientului cu cancer de prostata