Home


Primul medicament care reducere consumul de alcool la pacienții adulți cu dependență de alcool, care prezintă un nivel ridicat al consumului de alcool

  H.Lundbeck A/S (Lundbeck) a anunţat decizia Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) de a da  aviz pozitiv şi a recomanda acordarea autorizaţiei de punere pe piaţă pentru Selincro, medicament indicat pentru reducerea consumului de alcool la pacienţii adulţi cu dependenţă de alcool, care menţin un nivel ridicat al consumului de alcool. Odată aprobat, Lundbeck va furniza Selincro ca parte a unui concept nou de tratament care include intervenţia psihosocială axată pe reducerea consumului de alcool şi complianţa la tratament.  

 

Cât de scurt este drumul de la depresie la hepatită?

Consumul de alcool peste limitele recomandate, este asociat cu un risc crescut de a dezvolta următoare boli. Citește cu atenție și consumă cu prudență.

 

Nu este o soluție să-ți bei mințile!

Alcoolul te adâncește în depresie, nu te face să te simți mai bine.

 

Un mesaj pentru parteneră: știai că bărbatul tău plânge?

În multe medii sociale, exprimarea emoţiilor negative, cum sunt tristeţea, teama, dezamăgirea regretul, este considerată mai puţin acceptabilă pentru băieți, decât în cazul fetelor.

 

Cât de greu este pentru medic să-și dea seama că suferi de depresie?

Tu refuzi ideea, partenera poate nu are curaj să-ți spună, iar medicul este posibil să nu observe.

 

Care sunt semnele cele mai frecvente ale depresiei?

Reprezentanții sexului masculin trec sub tăcere aceste simptome și, din acest motiv, depresia este, adesea, mult mai dificil de diagnosticat.

 

Boli ale sufletului. Depresia şi sinuciderea în rândul bărbaţilor

Bărbații se confruntă din ce în ce mai des cu depresia, care îi pune în mare pericol pentru abuzul de alcool și droguri. 

 
Boli pulmonare10 motive pentru a renunța la fumatBoala pulmonară cronică obstructivă, o consecință inevitabilă a fumatuluiCoșmarul oricărui fumător: cancerul bronhopulmonarBoli ale prostateiSimptome ce pot trăda o boală a prostateiCâteva indicii pe care le găsim în urinăMalign versus benign. Particularități ale tumorilor prostatice canceroase și necanceroaseBoli cardio-vasculareÎntâlnire cu un ucigaș silențios: hipertensiunea arterialăCum se masoara corect tensiunea arterială?Când inima doare. Angina pectorală și infarctul miocardicDisfuncția erectilăCapul sus! Recunoști problema și este pe jumătate rezolvată! E ceva ce nu știi despre disfuncția erectilă? Noi credem că da.Nu încerca prea mult să programezi sexul pentru sarcină!HemofiliaCe este hemofiliaTipuri de hemofilieDe ce am hemofilie?Masina profilacticaScurt ghid de prevenire a hepatitei ACând trebuie să te speli pe mâini?Cum te ferești de hepatitele virale B și C Ghidul pacientului cu cancer de prostata