Home

Ce poate face partenera pentru tine? Nu te gândi la prostii și arată-i acest articol!
 

Un text interzis bărbaților. Conține sfaturi explicite adresate doamnelor și domnișoarelor.
 
 
Uneori disfuncția erectilă se poate rezolva prin schimbarea stilului de viață. Alteori este nevoie și de terapie. Oricare ar fi soluția, nimeni nu-i poate fi de mai mare ajutor decât dumneavoastră pentru a depăși această problemă. Vă oferim câteva modalități prin care puteți fi de ajutor:
 
 1. Ajutați-vă soțul să treacă peste implicațiile psihice ale disfuncției erectile. Pentru el, o astfel de problemă este covârșitoare, putând cauza depresie, anxietate și, nu de puține ori, refugiu în consumul de alcool, tutun sau chiar droguri. De aceea, este esențial să nu-l ridiculizați și nu faceți glume cu prietenele pe seama lui. Dimpotrivă, arătați-i că îi sunteți alături asigurându-l de dragostea și acceptarea dumneavoastră necondiționată.
   
 2. Aveți răbdare cu el! Nu vă arătați dezamăgită de performanțele lui sexuale ci, dimpotrivă, apreciați-i micile progrese.
   
 3. Ajutați-l să aibă o alimentație sănătoasă, bogată în legume și fructe și săracă în grăsimi animale. 
   
 4. Dacă soțul este supraponderal, scăderea în greutate poate face minuni. Pregătiți-i meniuri hipocalorice și încurajați-l să slăbească.
   
 5. Încurajați-l să renunțe la fumat și să nu bea peste măsură. 
   
 6. Amintiți-i să-și monitorizeze tensiunea arterială, glicemia și nivelul colesterolului.
   
 7. Descurajați sedentarismul. Dați-i întâlnire la sala de fitness, planificați plimbări și activități în aer liber pentru week-end și concedii.
   
 8. Ajutați-l să reducă nivelul de stres, asigurând acasă o atmosferă plăcută și liniștitoare.
   
 9. Dacă modificările stilului de viață nu dau rezultate, discutați împreună cu medicul despre opțiunile de tratament și ajutați-vă soțul s-o aleagă pe cea mai potrivită.
   
 10. Nu vă arătați stânjenită dacă este nevoie să ia pastile, să-și injecteze medicamente în penis, sau chiar să folosească o proteză. Asigurați-l că aceste terapii nu-i știrbesc cu nimic masculinitatea.

 

Ghidul pacientului cu cancer de prostata