Home

E ceva ce nu știi despre disfuncția erectilă? Noi credem că da.
 

Bine, bine, ce ar mai fi de spus despre asta? Oricum jena este mare. Dar sunt unele lucruri la care poate că nu te-ai gândit
 
 
Este o problemă care crește cu vârsta
Numărul de bărbați care suferă de disfuncție erectilă crește odată cu vârsta. Studiul Massachusetts, despre procesul de îmbătrânire a bărbaților, arată că această problemă este prezentă la 40% dintre reprezentanții sexului masculin la vârsta de 40 ani și la 70% dintre cei de 70 de ani. Conform studiului, între 18 și 30 de milioane de bărbați se confruntă cu această problemă.
 
 
Disfuncție erectilă sau libido scăzut?
Faptul că soțul nu poate avea erecție nu înseamnă că nu vă mai consideră atrăgătoare, sau că nu și-ar dori să facă dragoste cu dumneavoastră. Disfuncția erectilă se referă la incapacitatea de a obține o erecție, în ciuda prezenței dorinței sexuale, și are, de cele mai multe ori, cauze organice. Dimpotrivă, libidul scăzut înseamnă lipsa dorinței de a întreține raporturi sexuale și are, în general, cauze psihologice.
 
 
Scandalul cu partenera, cale sigură spre impotență
Disfuncția erectilă cu debut brusc, la bărbați care pot avea erecții doar în anumite circumstanțe, sugerează o cauză psihologică. Uneori, factorul declanșator poate fi ușor de identificat: un conflict în famile, o întrerupere în timpul actului sexual, stresul excesiv de la locul de muncă. Depresia sau anxietatea, stima de sine scăzută, sentimentele de inadecvare pot, de asemenea, să cauzeze disfuncție sexuală. 
Uneori se creează, chiar, un cerc vicios. Incapacitatea de a avea un act sexual satisfăcător determină neîncredere în sine și anxietate cu ocazia următorului act sexual, care scad șansele de reușită.
 
 
Disfuncția erectilă anticipează boala coronariană
Disfuncția erectilă cauzată de îngustarea arterelor se dezvoltă, de obicei, cu mai mulţi ani înainte de apariția simptomelor cauzate de îngustarea arterelor coronariene. Prin urmare, disfuncția erectilă este un "semnal de avertizare", pentru apariția bolilor cardiovasculare.
Un studiu internaţional amplu a arătat că bărbații cu disfuncție erectilă sunt de două ori mai susceptibili de a suferi un infarct miocardic, au un risc cu 10% mai mare de a avea un accident vascular cerebral și un risc cu 20% mai mare să sufere de insuficienţă cardiacă.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata